En İyi Video Konferans Programları

Korona tedbirleri sebebiyle bir çok işletme ve şirket faaliyetlerine evlerden devam etme kararı aldılar bu süreçte yüz yüze yapılması gereken görüşmeler, toplantılar ve muhasebe yazılımları, stok yazılımları gibi kurumsal kaynak planlama yazılımları evlere taşındı ve video konferans programlarının gerekliliği ortaya çıktı.

Video Konferans Programları

Video Konferans Programlarının Avantajları ;

  • Bulunduğunuz her yerden toplantılarınızı organize etmenizi sağlar, seyahat zorunluluklarını ortadan kaldırır zamandan tasarruf sağlar.  
  • Ekran ve dosya paylaşımı imkanı olduğundan çeşitli sunumlar, veri dosyaları paylaşımı sağlandığından ekibiniz ile çalışmanıza olanak sağlar.  
  • Dünya’nın neresinde olursanız olun ekinizden kopmadan işlerinize devam edebilirsiniz.

Video Konferans Programlarının Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Planlama : Toplantılarınızı planlaya bilir, takviminize kaydederek katılımcılara mail gönderip davet edebilirsiniz.
  • Ekran Paylaşım Özelliği : Bu özellikle ile cihazınızın ekranını diğer katılımcılar ile paylaşabilirsiniz.  
  • Sesli Arama Özelliği : Video görüntü gerektirmeyen durumlarda sadece sesli görüşmeler yapabilir, bilgisayarınızı bir telefon gibi kullana bilirsiniz.  
  • Dosya Paylaşım Özelliği : Katılımcılar arasında neredeyse tüm dosya türlerinde paylaşımlar yapabilirsiniz.  
  • Görüntülü Arama Özelliği : Video konferans programlarının en önemli özelliği kaliteli görüntülü arama özelliğidir.  
  • Metin Sohbeti Özelliği ; Bazı programlar üzerinden metin sohbetleri de yapılabilir ve sohbet kayıt altına alınarak saklanabilir. 
  • Sunumlar ; Programlar size dış sunum olanakları sağladıkları için diğer katılımcılar video konferans sırasında sunumlarınızı izleyebilir.  
  • Kayıt : Tüm video konferanslarınızı kayıt altına alabilirsiniz.

Video Konferans Sırasında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir ?

  • Cihazınızın Özelliklerini Kontrol Edin ; Görüşmeler sırasında problem olmaması için cihazınızın kamerası, mikrofonu ve hoparlörü gibi bileşenlerini dikkatle kontrol edin.
  • İnternet Hızınız Önemli ; İnternet hızınızı ve toplantı sırasında bir kopukluk olmaması için modeminizi kontrol edin, Video uygulamaları diğer uygulamalara göre daha hızlı internet alt yapısı ihtiyacı duyarlar.
  • Çevresel Faktörlere Dikkat Edin : Bulunduğunuz mekanda kamera açısında olmaması gereken objelere ve ışığın geliş açısına, dış seslere dikkat edin ve uygun bir ortam sağlayın.
  • B Planı : Eğer mümkünse B planı olarak yedek bir bilgisayar ve kameranız mutlaka olsun.

EN İYİ ÜCRETSİZ VİDEO KONFERANS PROGRAMLARI NELERDİR ?


Google Hangouts Meet

Google servislerinden biri olan Hangouts Meet Dünya genelinde en çok tercih edilen video konferans programıdır. Ücretsiz olarak 150 katılımcıya kadar online görüşme yapılabilir, metin ve ses görüşmesi yapılabilir.

Video Konferans Programı

Skype

Firmaların en çok tercih ettiği programlardan olan Skype basit ve kullanışlı ara yüzü ile ücretsiz video konferans programları arasında ön plana çıkıyor. Dosya paylaşımı, görüntülü görüşme, sesli arama ve mesajlaşma gibi özellikleri ücretsiz sağlıyor.

Zoom Meeting

1000 Katılımcıya kadar video görüşmeleri imkanı sağlayan Zoom Meeting 10.000 izleyicili video konferansları da desteklemektedir. Dünya genelinde en çok tercih edilen programlar arasında yer almaktadır. Online görüşmeler, dosya paylaşımı, sesli görüşmeler ve mesajlaşma imkanlarını da ücretsiz sunmaktadır.

Video Konferans Programı

FreeConference

Ekran paylaşımı, video konferans gibi özelliklerin tamamını ücretsiz sunan Free Conference 1000 katılımcıya kadar katılımcı ile toplantılarınızı yapmanıza olanak sağlıyor.

 

Benzer Yazı:  DİA Yazılım'dan Mavvo'ya 4 Ödül Birden!

EN İYİ ÜCRETLİ VİDEO KONFERANS PROGRAMLARI NELERDİR ?

Video Konferans Programı

BlueJenas

Bulut tabanlı bir sistem üzerinden çalışan BlueJeans ile 100 kullanıcıya kadar görüşmeler yapabilir, canlı yayınlar sunabilirsiniz.

Video Konferans Programı

Lifesize

Webinarlar, online toplantılar yapmanızı imkan veren Lifesize 1000 katılımcıya kadar kullanıcı desteğiyle ön plana çıkıyor.

GoToMeeting

GoToMeeting

Cep Telefonları, Tabletler ve Bilgisayarlar üzerinden güvenli, hızlı şekilde video konferans görüşmesi imkanı sağlamanın yanı sıra ekran paylaşımı, dosya paylaşımı, sesli konferans ve sunum imkanları sunan GoToMeeting, 25 Kullanıcıya kadar video konferans görüşmesi imkanı sunar.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?