Ön Muhasebecinin Yaptığı İşler

Gelişen ve gelişmekte olan  firmaların standartlarında gelir gider hareketlerinin takibi ve sektörlerin ihtiyaçlarına anında cevap verilebilmesi için para akışının ve ödeme planlarının takibi her geçen gün önemi artmaktadır. Bu sebepten ötürü firmalar bünyelerinde ön muhasebe elemanları bulundurmak zorunda kalmaktadır.

Ön muhasebeci;

Şirketlerin mali kayıtlarını tutan; kasa, çek, banka ya da irsaliye takibi gibi günlük rutin işleri yerine getiren, firmaya ait finansal işlemleri muhasebeleştiren, tahsilat işlemleri ile ilgilenen ve evrakın dosyalanması, arşivlenmesi gibi görevleri yerine getiren kişilere verilen mesleki unvandır. Muhasebe işlerine yardımcı olan ön muhasebe elemanı unvanına sahip kişiler, şirketlerin mali işlerinin zeminlerini kolaylaştırmaları sebebi ile şirketler açısından büyük önem taşırlar.Firmalar bünyelerinde bulunduracakları ön muhasebe elemanlarına aşağıda görev tanımları verilmiş olan, firmaların kendi iç işleyişinde daraltılıp veya genişletilebilecek görev tanımlarını yapmaları gerekmektedir. Bu görev tanımı içerisindeki personel de  firma için hayati önem arz eden bu konulara azami hassasiyeti göstermekle yükümlüdür.
Ön Muhasebe Çözümlerimiz için bize 0850 885 06 36 telefon numarasından veya iletişim formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.
Ön muhasebe elemanlarının görev tanımı;

  • Genel muhasebe birimi ile bağlantılı olmak,
  • Günlük olarak muhasebe, pos ve kasa kayıtlarını tutmak,
  • Vergi ödemelerinin takibini gerçekleştirmek,
  • Muhasebe kayıtlarının kanuna uygun ve zamanında yapılabilmesi için evrak düzenlemek,
  • Stok takibi yapmak,
  • Sisteme veri girişi yapmak,
  • İlgili raporlamaları yerine getirmek ve bunların arşivlenmesi ile ilgilenmek.

Ön Muhasebeci Nasıl Olunur ?

Ön muhasebe elemanı olmak için öncelikli olan şart, muhasebe ile ilgili bir eğitim geçmişine sahip olmaktır. Firmalar, genellikle muhasebe ile ilgili alanda ön lisans veya lisans mezunu kişileri tercih ederken sektörel deneyime sahip olan lise mezunları da bu mesleği yerine getirebilmektedir. Eğitim ve tecrübenin bir getirisi olarak muhasebe paket programları ile Ms Office programları konusunda bilgi sahibi olunması beklenmektedir.

Benzer Yazı:  E-Faturaya Geçiş Nasıl Yapılır?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?