Kobi Nedir? Kobi Açılımı Nedir?

Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme Nedir?

Az çok herkes KOBİ’nin belli kriterler dahilindeki işletmelere dendiğini bilmektedir. Peki KOBİ’nin açılımı nedir? Kimlere KOBİ denir? Mikro Kobi, Küçük Ölçekli Kobi ve Orta Ölçekli Kobi nedir?

Kobi Açılımı Nedir? Kobi Nedir?

Kobi Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme sözcüğünün baş harflerinden oluşur. Yani belirli bir ölçeğin altındaki firmalara Kobi denir. Bu ölçeği belirleyen kriterler; Çalışan Sayısı, Yıllık Net Satış Hasılatı ve Yıllık Mali Bilanço Toplamıdır.

Kobi Sınıfları Nelerdir?

Kobiler’de kendi arasında Micro Ölçekli Kobiler, Küçük Ölçekli Kobiler, Orta Ölçekli Kobiler’dir. Kobi destek paketi çıkaran kurumların başını Kosgeb çekmektedir. Bunun yanında bankalarda Kobiler için devlet teşvikli destek paketleri açıklamaktadır. Bazen bu destek paketleri yalnızca bir Kobi sınıfı için verilmektedir.

Mavvo da enflasyona inat Kobi’lerin yanında! Kobi ERP ve Muhasebe Yazılımına ihtiyacı olan Kobiler için kurulum, uyarlama ve eğitim ücretlerinde Net % 30 indirim! Detaylar hakkında bilgi almak için bilgi formunu doldurunuz.

Kobi Sınıflandırma Tablosu

24.06.2018 tarihli Resmi Gazete’de 2018/11828 Karar yayımlanarak yürürlüğe giren, “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik” ile KOBİ tanımı revize edilmiştir.
Kriter Türü Mikro Kobi Küçük Ölçekli Kobi Küçük Ölçekli Kobi
Çalışan Personel Sayısı < 10 <50 <250
Yıllık Net Hasılat < 3 Milyon TL < 25 Milyon TL < 125 Milyon TL
Yıllık Bilanço < 3 Milyon TL < 25 Milyon TL < 125 Milyon TL

 

 

Benzer Yazı:  Dia’nın Açılımı Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?