POS Cihazı Nedir? POS Açılımı Nedir?

“Point Of Sale” Nedir?

pos nedir açılımı
Pos Cihazları alınana mal ya da hizmet karşılığında yapılan ödemenin banka kartı ya da kredi kartı ile yapılmasını sağlayan işletmelerin kullandığı tahsilat aracıdır. POS İngilizce “Point of Sale” kelimesinin baş harflerinden gelir. Türkçe karşılığı satış noktasıdır.

POS Cihazı Nereden Alınır? Nasıl Alınır?

Pos cihazları bankalar tarafından da satılabildiği gibi bilişim ve donanım satan firmalardan da tedarik edilebilir. Pos cihazı kullanabilmek için banka ile anlaşma yapmanız gerekir. Belli anlaşma türleri vardır. En yaygın olanı ise yıllık harç + komisyon ödeyerek kullanımıdır. Genellikle bankalar belli bir toplam limitin üzerinden yıllık harç almamaktadır.

Pos Yazılımı

Pos cihazlarına uyumlu yazılımlarda vardır. Özellikle satışın seri şekilde yapıldığı market, restoran, mağaza gibi ticari işletmelerde pos cihazları ve YÖKC’ler satış programı, mağazacılık programı gibi yazılımlarla entegre şekilde çalışır. Mağazacılık çözümlerimiz için tıklayınız.

Pos Başvurusu Nasıl Yapılır

POS cihazı alabilmek için öncelikle bir banka ile anlaşmanız gerekir. Bu başvuruyu banka şubelerinden yapabileceğiniz gibi internet bankacılığı pos cihazı başvuru sayfasına ulaşarak da yapabilirsiniz. Bu sayede 7/24 bulunduğunuz yerden pos cihazı başvurusu yapabilirsiniz. Bankalar dışında Ödeal gibi pos cihazı gerektirmeyen daha hızlı ve kolay sistemlerden faydalanabilirsiniz. Fakat Ödeal gibi sanal pos sistemlerinin komisyon giderleri daha pahalı olabilir. Pos başvurusu için gerekli evraklara buradan ulaşabilirsiniz. Şimdilerde ise yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar gib tarafından zorunlu hale getirilmiştir. YÖKC’ larla ilgili bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

POS entegreli ERP Yazılımlarımıza ya da Pos entegre mağazacılık yazılımlarımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bizi arayın pos entegre yazılım sisteminizi çok kısa sürede teslim edelim.

Benzer Yazı:  Fulfillment Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?