En İyi Erp Programı Nasıl Olur?

Öncelikle hala bir erp seçimi yapmadıysanız birkaç dakikanızı ayırıp bu yazıyı okumak tüm firma kaderiniz etkileyecek bir bakış açısı geliştirmenize yardımcı olacaktır. Erp seçimi yaparken onlarca seçenek karşınıza çıkacaktır. Bu seçimi yapmak kompleks yapıya sahip, satış, satın alma, depo yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi gibi bir çok süreci olan firmalar için oldukça karmaşıktır.  Erp seçimi bu süreçlere gerçekten hakim olmayı gerektiriz. Türkiye’nin Erp ve Dijital Dönüşüm Atölyesi olarak firmalarımızın dijital dönüşümünü gerçekleştirmek için erp programı üreten bir çok yazılım şirketinin ürünleri arasından biz de bir seçim yaptık. Bu seçimi yaparken aşağıdaki bir çok kriteri değerlendirerek hangi çözümün müşterilerimiz için en iyi erp programı olduğuna karar verdik.

Erp Çözümlerimiz için bize 0850 885 06 36 telefon numarasından veya iletişim formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.

 

Çözüm Kütüphanesinin Kapsamı

Bir erp yazılımı firmadan firmaya değişkenlik gösteren tüm iş süreçlerine hitap etmeli. Örneğin bazı firmalar pazarlama ve satış sürecini sahada mobil olarak yönetirken, bazıları mağazalarında perakende satışla bazıları ise telefonla veya b2c çözümleri ile sipariş alarak sağlamaktadır. Bu örnekler garanti takibi, geriye dönük parça izlenebilirliği, proje takibi, mobil stok takibi, fason üretim takibi  olarak yüzlerce senaryoda çeşitlendirilebilir. Gerçekten müşterilerinin her türlü ihtiyacını karşılayabilen bir erp programı en iyi erp yazılımı olabilir.

Güvenlik

Güvenlik hiç şüphesiz en önemli maddelerden birisidir. Zira haftada 18 bin siber saldırı yaşanan Türkiye’mizde firmaların verilerinin rehin alınarak fidye istendiğini sık sık duyuyoruz. Local server kullanan firmalar ne kadar tedbir alırlarsa alsınlar bir banka sisteminin tutulduğu bulut sistem ile çalışan veri merkezinin sağladığı güvenliği sağlayamazlar. Üstelik server, server odası, güvenlik duvarı, sql, rdp, güvenlik duvarı lisansları, yedekleme cihazları, bilgi işlem gibi kalemlere tonlarca para yatırmalarına rağmen. Ancak bankalar gibi bulut (cloud) sistem kullanan erp yazılımlarında bunların hiç birine gerek kalmaz. Gönül rahatlığıyla hiçbir sorun yaşamadan her an her yerden online şekilde kullanabileceğin bir yazılım en iyi erp çözümüdür.

Benzer Yazı:  ERP Bileşenleri

Bazıları her şeye rağmen gizliliklerinin kalmadığı hissiyatıyla verilerinin kendi serverlarında tutulmasını isterler. Bir erp sisteminin yürütülmesi için dışardan desteğe ihtiyaç duyulur. Destek veren kişilerin lokal server da kullansanız verilerinizin yedeğini alarak kendilerine depolamaları birkaç dakika sürecektir. Bu manada çok çarpıcı bir örnek de, ismini burada vermek istemediğimiz lokal server kullanan dünyaca ünlü bir Alman yazılım firması İran ile ticaret yapan firmalarda lisanlarını iptal ederek sistemlerini durduracakları yönünde bir ültimatom yayınladı. Sizce bu erp yazılım şirketi Local servera kurulan yazılımında hangi müşterisinin İran ile ne kadar ticaret yaptığı bilgisine nasıl erişebildi? Yani burada önemli olan güven esasıdır. Belli uluslar arası standart belgelere sahip bir firma müşterisinden izinsiz her hangi bir verisine erişmeyecektir.

Hizmet ve Servis Ağı

Hizmet ve servis ağı fazla köklü bir yazılım şirketi bir her zaman daha avantajlı olacaktır. Bu hem firma yazılımının piyasada ne kadar yaygın kullanıldığını hem de yazılıma duyulan güveni gösterir. Çözüm ortakları her zaman sorunsuz ve iyi çözümler sunan yazılım firmalarını daha çok tercih edecektir. Bir firmanın çözüm ortağı sayısı bu açıdan önemli bir kriterdir.

Kullanıcı Deneyimi

Kullanıcı deneyimi en önemli konulardan biridir. Özellikle hız ve performans odaklı uygulamalar ciddi fark yaratır. Google da bu noktaya çok dikkat etmektedir. Bir arama yaptığınızda sayfanın en üstünde “yaklaşık xxx sonuç bulundu (0,0.. saniye)” şeklinde bir ifade yer alır. Bu konuya dikkat eden performans odaklı bir yazılım firması müşterilerini oldukça memnun eder. Aradığını hızlı bulma, bir ekran üzerinden bütün işlemlerini kısa yollarla kolayca halledebilme gibi işlemler bir erp yazılımını kullanmayı zevk haline getirir. Yazılımın kararlılığı ve hatalardan arındırılmış olması da yazılımın kalitesini gösterir. Tabi bunun için her sürüm güncellemesinde ciddi test aşamalarından geçmesi gerekir.

Benzer Yazı:  ERP Sisteminin Faydaları

Maliyet

Maliyet haklı olarak erp yazılımı satın alacak firmaların en çok üzerinde durdukları noktalardan birisidir. Mavvo Bilişim olarak bir çözüm ortağı olacağımız erp yazılımının fiyatı bizim için de göz önünde bulundurduğumuz en önemli konulardan biridir. Yazılımın performansı üst düzey bir performans gösterirken maliyetleri de gerçekten uygun olmalıdır. Bu anlamda bizim seçimimiz performans / fiyat oranı en yüksek olan çözüm olmuştur.  

Mobil Sistem

Günümüzde her şeyi mobil telefonumuz üzerinden hallediyoruz. Telefonumuzdan haberlere bakıyoruz, merak ettiğimi şeylere bir dokunuşta ulaşıyoruz, tüm ödemelerimizi yapıyoruz, hatta evimizin klimasını bile mobil telefonumuzdan kontrol ediyoruz. Kısaca hayatımızı yönetiyoruz. Neden işimizi mobil telefonumuzla yönetmeyelim ki? Yıl olmuş 2019. Mobil telefonumuzdan faturalarımız kesebilmeliyiz, depomuza mal alıp sev edebilmeliyiz, şirket dışında sipariş alabilmeliyiz, dağ başında şantiyemizin stoklarını yönetebilmeliyiz, müşterimizin evinden teknik servis kaydını oluşturarak faturasını kesebilmeli, pazarlama faaliyetlerimizi yönetebilmeli ve hatta dünyanın öbür ucunda ihracat faaliyetlerini yürütürken müşterimize anında teklifini iletebilmeliyiz. Tüm bunları ancak gerçekten erp dünyasına gönül vermiş bir yazılım yapabilir.

 

no images were found

 

Uzun lafın kısası müşterilerimizi memnun etmek, onların her an yanında olmak ve onların iş süreçlerini tam manasıyla dijitalleştirebilmek için Türkiye’nin Erp ve Dijital Dönüşüm Atölyesi Mavvo olarak biz Dia Kurumsal Yönetim Sistemini seçtik. Böylelikle müşterilerimiz her an her yerden online olarak tüm ama tüm işlerini yönetebilirken, server, yedekleme gibi dertlerden onları kurtararak hem maksimum güvenlik hem de ciddi maliyet avantajları sunuyoruz. Yazılım hatalarıyla, uygulama sorunlarıyla, geliştirme eksiklikleriyle, güncelleme ve performans sıkıntılarıyla uğraşmak yerine, müşterilerimizin iş süreçlerini yalınlaştırmayla, standartlaştırmayla ve müşterilerimizin en büyük destekçisi olmakla meşgul oluyoruz. Hala bir erp seçimi yapmaya çalışıyorsanız hemen bizi arayın, sizin de en büyük destekçisiniz olalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?