Ön Muhasebe Programları Ortak Özellikleri

Bir işletmenin finansal yönetimi için gerekli olan tüm verilerin yönetilmesi ön muhasebe sayesinde mümkün olmaktadır. Günümüzde işletmelerin çoğunluğu, söz konusu hesaplarının düzenli takiplerinin sağlanabilmesi için, ön muhasebe programları kullanmaktadır. Muhasebe programı çeşitlerinden biri olan ön muhasebe programı; firmaların, gelir-gider hesabı, faturalar, cari hesap takipleri gibi kalemlerinin yürütülmesine imkân sağlayan ve kısıtlı özellikler içeren programlardır. 

ön muhasebe programları

En Sık Kullanılan Ön Muhasebe Programları Nelerdir?

En yaygın şekilde kullanılan ön muhasebe programlarıDia Kurumsal Yönetim Sistemi, Akınsoft, Bilsoft, Aymet, Defter, Datasoft, Fenesoft, Dynamicube, Lila, Kursoft, Organizma, Noyax, Paraşüt, Turquaz, Verim, Yaylasoft, Vento olarak sıralanabilir. 
Şimdi konunun daha net anlaşılabilmesi bakımından, muhasebe programı çeşitlerini gözden geçirelim. 

Muhasebe Programı Çeşitleri Nelerdir?

• Ön Muhasebe Programları 
• Ticari ve Mali Muhasebe Programları 
• Özel Muhasebe Programları 
• ERP Muhasebe Programları 

ERP (Enterprise Resource Planning) Nedir?

Diğer bir adıyla Kurumsal Kaynak Planlaması programları, işletmelerin muhasebeyle ilgili ihtiyaçları haricinde; insan kaynakları, satış gibi konularda gerekli olabilecek tüm konuların takibi için kapsamlı yanıt veren programlar olarak tanımlanabilir. En çok kullanılan Erp Programı; Dia Kurumsal Yönetim Sistemi, Workcube, Logo, CPM, Nebim, Netsis, Minerva, SAP, Oracle, Set, Verim, Senkron, Uyumsoft şeklinde sıralanmaktadır.

Muhasebe Yazılımı Nedir?

  • Muhasebe yazılımı konusunun en önemli detayı, iki farklı şekilde yapıldığının karıştırılmaması gerektiğidir. Muhasebe Yazılımları ve Ön Muhasebe Yazılımları olarak ayrılan uygulamadır.
  • Muhasebe Yazılımları; İşletmenin tüm resmi kayıtlarını tutan ve bilgilerin resmi kurumlarca denetlenebildiği, kanunlara uygun şekilde hazırlanmış uygulamadır. Bu uygulama; Yeminli Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir görevlilerine kolaylık sağlar.
  • Ön Muhasebe Yazılımları; Resmi hiçbir bağı bulunmayan, işletme muhasebecisine yardımcı, şirketle ilgili analiz yapılmasına imkân tanıyan, müşterilerin bilgilerine ulaşımı mümkün kılan uygulama şeklidir. Genellikle küçük -orta ölçekli işletme ve esnaflar tarafından kullanılır.
Benzer Yazı:  Linux'ta Ubuntu'da Çalışan Muhasebe Programı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?