DİA Erp & Muhasebe Programı Fiyatları

Piyasada bulunan Muhasebe & ERP Yazılım firmaları kendi durumlarına, alt yapıya, yaptıkları yatırıma ve piyasa koşullarına göre fiyatlarını belirlemektedir. DİA ERP fiyatlarına da değindiğimiz bu yazımızda size uygun muhasebe programını bulmanıza da yardımcı olmak istiyoruz. Yazımızın başında belirtmek isterim ki bu yazıyı okuduğunuzda yalnızca DİA Muhasebe Programı’nın fiyat aralığını belirtmek yerine kafanızda diğer ERP & Muhasebe Yazılım fiyatları ile mukayese edebileceğiniz bir durum sunmak istedik.

İlk olarak DİA, Logo, Netsis, Micro, SAP, Canias Erp gibi yazılımların tek bir fiyatı ya da doğrudan işletmeniz için çıkartabileceğiniz bir fiyat olmadığını belirtelim. Bu tür ERP & Muhasebe programlarının fiyatları işletmenizin faaliyet konularına, büyüklüğüne, sistemi kullanacak kullanıcı sayısına, faaliyet gösterdiğiniz lokasyon ve şube sayınıza, ihtiyaç duyulabilecek çeşitli modüllere (üretim, crm, servis hizmet, vs.) ve entegrasyon için ihtiyaç duyacağınız hizmet süresine göre değişiklik gösterecektir. 

Bu nedenden DİA ERP & Muhasebe yazılımının fiyatını kendi işletmeniz için cbir liste üzerinden çıkarmanız mümkün olmayacaktır. Fakat yine de fikir sahibi olmanız adına, eğer işletmenizde yalnızca 1 kullanıcı ile ön muhasebe takibi yaparak E-Fatura & E-Arşiv için 5 Bin TL ile 10 Bin TL aralığında bir tutarla karşılaşabilirsiniz. Bir başka senaryoda ise işletmeniz de DİA Muhasebe programını kullanacak kullanıcı sayısı 3 ile 5 kullanıcı aralığında ve teklif&sipariş yönetimi de dahil tüm ön muhasebe süreçlerinizi yönetecekseniz karşılaşacağınız fiyat aralığı 10 Bin TL ile 25 Bin TL aralığında olabilir.

Diğer ERP & Muhasebe programları ile fiyat karşılaştırması yaparsak DİA’nın fiyatlarının aşağı yukarı Logo ve Mikro ile aynı skalada olduğunu söyleyebiliriz. Fakat DİA’nın sunucu, server, güvenlik duvarı gibi ihtiyaçlarının olmaması DİA’yı ekonomik olarak daha hesaplı hale getiriyor. Ayrıca bilgi işlem maliyetleri olmadığı için sürdürme maliyeti olan yıllık server, sql bakımı, cihaz bakımları, cihaz yenileme gibi maliyetlere de DİA kullanıcılarının katlanmadığını da belirtelim. DİA ERP’nin Fiyat / Performans oranı da oldukça yüksek olduğu için ERP & Muhasebe programı ihtiyacı olan firmaların ciddi anlamda tercih sebebi olmaktadır.

Piyasada Paraşüt, Bizim Hesap gibi çok düşük maliyetli uygulamalar da var. Bu uygulamaların maliyetleri çok düşük. Bu tür uygulamaların kullanıcıları olan firmalar belli bir ölçüye kadar kendilerine hitap edebildiğini ya da işlerini gördüklerini belirtiyorlar. Sanırım atladıkları şey bir şeyi deneyene kadar onu denemeden ne kaçırdığını bilmemek. Yani DİA ERP & Muhasebe programı gibi işletmelere yüksek verimlilik kazandıracak yazılımlardan elde edecekleri know-how’ı ve kurumsal kazancı bilmemek onları bu tür yazılımlara itiyor olabilir.

Tabi sektörün devleri ve çok büyük ve pahalı yazılım firmaları da var. Aslında bu tür yazılımların hem artısı hem de eksisi standart bir yapılarının olmaması ya da her yeriyle yapboz gibi oynayabilmenizdir. Fakat firmaların %99’u zaten standart bir yapıya sahip oldukları için aslında işletmeler için tasarlanmış ve parametrik yapısıyla hemen her tür firmaya rahatlıkla adapte edilebilir standart yapıdaki Erp uygulamaları da firmaların rahatlıkla işini görecektir. Fakat özellikle büyük çaptaki zengin firmalar sırf prestij için yada kendilerini güvende hissetmek için bu tür milyon dolarlık ERP Uygulamalarını tercih edebilmektedir. Belirttiğimiz gibi bu tür uygulamaların en büyük artısı ve aynı zamanda en büyük eksisi uygulamanın yapboz gibi hemen her yerini değiştirebilmeniz. Bu uygulamayı nasıl isterseniz o şekilde sıfırdan tasarlatabileceğiniz anlamına geliyor. Fakat bu durum hem uygulamanın uyarlanabilmesi için ciddi maliyetlere katlanmanıza hem de uygulamanın ayakta durabilmesi için sürekli hatalarla, entegrasyon sorunlarıyla boğuşmanız gerektiği anlamına gelmektedir. Bu tür uygulamaların satın alınıp alınmaması gerektiği tabi ki tartışma konusu.

DİA Erp Fiyatları konulu yazımızın sonuna geldik. Umarım DİA Yazılım’ın bulut olarak ODTÜ Teknokent’te geliştirdiği DİA Muhasebe Programı fiyatları hakkında size fikir verebilmişizdir. Eğer firmanız için DİA Erp fiyatı almak isterseniz Türkiye’nin neresinde olursanız olun bize ulaşabilirsiniz.

Dia ERP
Benzer Yazı:  Dijital Dönüşüm Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?