ERP, CRM, HRM’de BT Projeleri Yönetimi

Beş farklı aşamadan oluşan ERP, CRM, HRM’de BT projeleri yönetimi hazırlık, analiz, eğitim, vari hazırlama ve atölye çalışmaları ile oluşmaktadır. Bu aşamaların ilki olan hazırlık aşamasında proje ile alakası olan bütün şirket birimleri toplanır. Sonrasında proje ekibi oluşturulur. Bu ekip ile ciddi bir proje oluşturulur. Ardından tasarım aşamasında olan projenin gerçeklik temelleri atılması için analiz kısmına geçilir. Analiz aşamasında şirketin iş süreçleri analiz edilir. İhtiyaçlar belirlenir ve sorunlar tespit edilerek çözümler oluşturulur. Ardından ekipler projeye kaliteli bir eğitim ile hazır hale getirilir ve veri hazırlama kısmına geçilir. Veri hazırlama kısmında ERP, CRM, HRM’de BT projeleri yönetimi için klasik ortamdan takip edilmekte olan süreçler dijital ortama aktarılır. Son aşamada ise hazırlanan sistem test ortamında denenir ve sistemin açıkları varsa tespit edilerek kapatılması sağlanır. Test aşamasını başarılı geçen çalışma ardından canlı uygulama kısmına alınır ve şirket sistemi kullanmaya başlar.

 

Kurumsal Kaynak Planlamasında Müşteri İlişkileri Yönetimi Nasıl Olur?

 

Kurumsal kaynak planlaması sisteminde müşteri ilişkileri yönetimi CRM olarak adlandırılmaktadır. Bu modülde firmalar var olan müşterileri ya da müşteri potansiyeli olan takipçileri ile bir ilişki kurarlar. Kurdukları bu ilişki ile en kısa zamanda satış gerçekleştirmeyi hedeflerler. Tüm bu ilişki yönetimi ve sonucunun kar ile bitmesi sürecine ise kurumsal kaynak planlaması dilinde CRM adı verilmektedir. Satış karlılığı artırma sistemi olarak da bilinen bu sistem yazılımı müşterinin neye ihtiyaç duyduğunu anlamak için kurulmuş bir sistemdir. Örneğin kozmetik ürünler satan bir firmanın müşterisi saç dökülmesine karşı etkili bir şampuan aldığını sistemden gördüğünde CRM ile hemen müşterisine saç dökülmesine karşı etkili bir serum kampanyası oluşturabilir. Böylece müşteri ilişkisini hemen karlı yeni bir ilişkiye dönüştürebilir.

Benzer Yazı:  Power BI Açılımı Nedir?

 

Müşteri ihtiyaçlarına uygun ürünler ya da kampanyalar oluşturmak, doğru ürünü doğru müşteriye ulaştırmak, doğru zaman ve doğru yerde sunmak için CRM yazılım sistemini kullanan firmalar bunu sonrasında HRM ile birleştirerek ERP sayesinde başarılı bir işletme olmaktadır. Kurumsal kaynak planlama uygulamasının hem CRM hem de HRM’yi bir araya getirmesi ise şirket yazılımları noktasında başarılı bir ölçek birleştirme sistemidir.

 

Kurumsal Kaynak Planlamasında İnsan Kaynakları Yönetimi Nasıl Gerçekleştirilir?

 

Kurumsal kaynak planlamasında insan kaynakları yönetimi HRM olarak adlandırılmaktadır. Bir işletmeden yer alan insan yönetimini bütün boyutları ile ele alan bu sistem sayesinde şirketteki iş gücü tek bir sistem üzerinden yönetilebilir. Kurumsal başarı hedeflerinin belirleyicisi olarak bilinen bu sistem ile çalışanların performans değerlendirmesi, kariyer hedefleri, ücret dağılımı, sigorta ve izin günleri, rapor kullanım günleri gibi bir çok detay tek bir sistem üzerinde görüntülenmektedir. Kurumsal kaynak planlaması ile kullanılan bu sistem çalışanlara hangi yatırımların yapılması gerektiğini ya da hangi eğitimlerin verilmesi gerektiğini de göstermektedir. Böylece kendi bünyesinde sürekli gelişen bir ekibe sahip olarak iş verimini artıran şirket, çalışan kalitesini de artırmaktadır.

 

BT Projeleri Yönetimi Nedir ve Kimler için Yapılır?

Şirket bünyesinde ERP sistemi kullanan firmalar için yapılan BT projeleri yönetimi ile şirketler kurumsal teknolojik geliştirme yapılmasını talep ederler. Bu talep doğrultusunda firmalar talep ettikleri isteklerini yazılım firmasına belirtirler ve bundan sağlamak istedikleri avantajları belirtirler. Bu doğrultuda yazılım firması şirketin istediği proje koordinasyonun sağlanması için bir çalışma yapar.Yaptığı bu çalışma ile bilgi ve sistem iletişimini oluşturur. Örneğin HRM ve CRM de eksik olduklarını düşündükleri bir ölçeğin konulmasını talep edebilirler. Yazılım firması da bu talebi alarak uygular ve sonrasında canlı test aşaması ile şirkette kurulu olan ERP sistemine entegre ederek şirketin dijital gelişimini desteklemiş olur.

Benzer Yazı:  Power BI Desktop Nedir?

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?