Fatura Nasıl Olmalıdır? Fatura Kaç Nüsha Olmalıdır?

Fatura Nasıl Olmalıdır? Fatura Kaç Nüsha Olmalıdır?

Şirketler ve işletmeler fatura keserken faturada olmazsa olmazlar bulunmaktadır. Bu olmazsa olmazlar fatura nasıl olmalıdır sorusunun cevabını oluşturmaktadır. Bu bağlamda inceleyecek olursak bir fatura da muhakkak fatura ibaresi bulunmalıdır. Ayrıca faturanın düzenlenme tarihi, serisi ve sıra numarası bulunmalıdır. Sonrasında ise Maliye Bakanlığının ibaresi bulunmalıdır. Ancak bu yoksa noter tastik mühürü şekli bulunmalıdır.

Fatura nasıl olmalıdır sorusunun ikinci kısmında bulunması gerekenler arasında ise faturayı düzenleyenin adı, var ise ünvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi veya hesap numarası bulunmak zorundadır. Bunlar fatura sahibi firmaya ait olmazsa olmaz bilgilerdir.

Sonrasında ise fatura nasıl olmalıdır sorusunun üçüncü aşamasına geçilir. Burada fatura kesilen müşterinin adı, ticaret ünvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ya da hesap numarası bulunmak zorundadır. Bu kısımda da fatura kesilen müşteriye ait bilgiler yer almaktadır.

Son olarak ise fatura nasıl olmalıdır sorusunun dördüncü aşamasına geçilir. Bu aşamada fatura edilen malın ya da hizmetin türü, şekli, miktarı ve birim fiyat tutarı yer almalıdır. Son olarak kaşe ve imza da faturaya eklenir ve olması gereken fatura baştan aşağı düzenlenmiş olur.

Fatura Kaç Nüsha Olmalıdır?

Bize 0850 885 06 36 telefon numarasını arayarak yada iletişim formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.

Doğru hazırlanmış bir fatura için belirli sayılarda nüshalar bulunmaktadır. Bu yüzden fatura nasıl olmalıdır sorusunun ikinci kısmında doğru bir faturanın nüsha adedinden bahsedeceğiz. Vergi Usulu Kanuna göre malı satan mükellefler faturayı en az üç nüsha olarak düzenlemek zorundadırlar. Hazırlanan bu irsaliye faturalarının 2 nüshası muhakkak malı taşıyan araçta bulunmak zorundadırlar. Yapılan yoklama ve denetimlerde ise irsaliye faturasının 2 nüshası da ibraz edilmek zorundadırlar.

Denetim elemanları fatura nasıl olmalıdır sorusu başlığında hazırlanmış olan bir nüsha için muhakak nüshaya adını ve soyadını yazmak zorundadırlar. Ayrıca sadece isim ve soy isim yeterli değildir. Ayrıca ünvanını ve tarihini de belirlemek zorundadır ve son olarak mührünü basmak zorundadırlar. 2 nüshanın dışında hazırlanan diğer nüsha ise vergi dairelerindeki tarih dosyalarına konulmak üzere ayrılır ve faturalandırma son bulur.

Benzer Yazı:  E-Fatura Nasıl Kesilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?