E Faturaya Nasıl geçilir? Adım Adım E Faturaya Geçiş Süreci

E-faturaya nasıl geçilir sorusunun cevabı aslında kimlerin e-faturaya geçebileceği sorusunun altında yatmaktadır.

E-faturaya geçmek için öncelikle dijital platformları kullanabilme yetisinin olması gerekmektedir. Cep telefonlarını aktif olarak kullanabilen, dijital ortamlarda fatura kesmeyi bilen her fatura sahibi rahatlıkla e-faturaya geçiş yapabilir.

Adım Adım E-Faturaya Geçiş Süreci Nasıl İşler?

  1. Öncelikle e-faturaya nasıl geçilir sorusunun cevabı için Gelir İdaresi Başkanlığına başvurmak gerekir. Buraya başvuru yaptıktan sonra mali mühür almanız gerekmektedir. Mali mühür için Gelir İdaresi Başkanlığına ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu ödeme gerçekleştirildikten sonra sistem sizin e-fatura talebinizi kabul edecektir.
  2. Mali mühür elinize ulaştıktan sonra e-faturaya nasıl geçilir sorusunun ikinci kısmı işlemektedir. Bu aşama da elinize ulaşan mali mühürü kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ancak sisteme giriş için size uygun bir hizmet sağlayıcısı bulmanız gerekmektedir.
  3. Hizmet sağlayıcıyı da bulduktan sonra e-faturaya geçerek fatura işlemlerinizi buradan karşılayabilirsiniz. Ancak hizmet sağlayıcı bulurken dikkat etmeniz gereken noktalar talep ettikleri ücretlerdir. Uygun fiyatlı bir hizmet sağlayıcı bulmanız sizin için iyi olacaktır.
  4. Bu işlemler için mali mühürün nasıl alınması gerektiğini bilmeyenler ise sadece GİB’E ücret ödeyip talepde bulunmalıdırlar.Ortalama olarak 2 veya 3 iş günü içerisinde e faturaya nasıl geçilir sorusunun yanıtını almak için mali mühür adrese teslim olarak gelecektir. Mali mühür aslında bir sertifikadır ve fatura kesme işlemlerinin ilk aşamasında kullanılır. Diğer fatura kesme işlemleri için ihtiyaç duyulmaz.
Benzer Yazı:  Cari Hesap Ekstresi Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİA'yı denemek ister misiniz?
DİA'yı denemek ister misiniz?